CONTEXTUALITZACIÓ DEL PROJECTE EDUCAT 1X1


ELS CONTINGUTS DIGITALS... UNA PREOCUPACIÓ... PERÒ HEM DE TENIR EN COMPTE...

Continguts digitals....
...Una de les característiques principals del món on vivim és que els continguts digitals els pot produir qualsevol persona. I aquí està en gran part el problema, o el repte, que tenim en el món educatiu.(Begoña Gros. Vicerectora d’innovació de la UOC).

...els continguts digitals no han de ser semblants als continguts dels llibres de text... els continguts ja no poden ser uniformes, i això la tecnologia, a diferència del llibre de text tradicional, ens ho permet. Ens permet adequar els continguts a la diversitat de l’aula, adaptar-los a cadascun dels infants, tant pel que fa a les necessitats educatives com a l’excel·lència... No poden ser únicament i exclusivament continguts amb què l’alumne aprengui, sinó també amb què l’alumne interactuï, s‘autoavaluï, comparteixi, exposi, creï, generi...(Josep Maria Esteve. Codirector del centre Jacint Verdaguer de Sant Sadurní d‘Anoia).

...Crec, doncs, que tenim imaginaris i significats diferents pel terme “contingut digital” i, per tant, el caos ve per aquí. I crec que sovint ens podem equivocar, també, perquè podem tenir imatges una mica reduccionistes, de dir, per exemple: “El contingut digital és una animació que surt en pantalla”. I no: això n’és només un tipus, però en podríem anomenar d’altres. Per mi, per exemple, un documental del National Geographic també és un contingut digital... estem immersos en un procés d’innovació i, per tant, és molt probable que ens equivoquem.(Miquel Àngel Prats. Mestre i pedagog. Director del CETEI, el Centre de Tecnologies Ituarte de la Fundació Joan XXIII).ÉS NECESSÀRIA REALMENT LA TECNOLOGIA??THE MAGICAL CLASSROOM